06. Erik en Sabine Jansen, Beekmansdalseweg 14

458 keer bekeken

Gelegen tegen de heuvelrug ligt deze bostuin vol met belevenissen. Vanaf de vele bankjes en rustpunten langs de paden geniet u van de stuwwal en van mooie vergezichten over de Ooijpolder.

● Siertuin
● Duurzame tuin
● Tuin met groenten en fruit
 

Het huis is gebouwd op de Nijmeegse stuwwal, die is ontstaan in de ijstijd. Deze stuwwal kan in onze tuin echt geweldig ervaren worden. De tuin van ruim 5000 m2 heeft een hoogteverschil van maar liefst 25 meter!
Wilt u de Romeinse geschiedenis van de stad ervaren? Ook dan is een bezoek zeker de moeite waard. In het hoger gelegen deel van de tuin heeft het fort van het fameuze Tiende Legioen gelegen. Met een beetje geluk vindt u zelf nog een potscherf of stuk dakpan van 2000 jaar oud. Maar helaas: meenemen is niet toegestaan…
Het lager gelegen deel op het niveau van het huis woonhuis is makkelijker toegankelijk voor degenen die niet zo van klimmen houden. Er liggen mooie borders vol bloemen en vijvers vol leven. Loop lekker rond over de vele paadjes, geniet van de vogels en de eekhoorntjes en met wat geluk treft u een vos, ree of das. U vindt die in elk geval terug via de camerabeelden op ons Instagram-account @tuinnijmegen.

Kom lekker uitrusten en genieten op één van de vele terrasjes of de overal door de tuin gecreëerde zitplekken.


Welkom!

Erik en Sabine Jansen

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen