05. Wil van Lamoen, Sparrestraat 13

328 keer bekeken

Welkom in mijn kleine maar verrassende natuurlijke stadstuin. De tuin ontwikkelt zich nog steeds na twintig jaar. Er staat een mix van inheemse en uitheemse planten en kunstwerken.

● Siertuin
● Duurzame tuin
● Tuin met groenten en fruit
● Tuin met kunst

Het is een mix van inheemse en uitheemse planten die het goed doen op zandgrond. Ik laat graag alles wat er groeit zijn gang gaan. Planten mogen door en naast elkaar groeien want dat is juist leuk. Soms moet ik ook ingrijpen om de diversiteit te behouden.

Ik geniet van de kleur en de geur van de bloeiende planten. Daardoor heb ik veel insecten, bijen en vlinders in mijn tuin. Er staan onder andere twee appelbomen, een mispel, druif en een vijg. In aparte bakken staat een hele variatie aan kruiden. Elk jaargetijde valt er wel iets in de tuin te beleven.

Voor het evenwicht in de tuin is er een vijver met kikkers. Er is een gezellige open serre en diverse hoekjes waar je in de zon of in de schaduw kunt zitten. 
Ik geniet erg van deze oase die elk jaar anders is. De extra toevoeging in de tuin bestaat uit een serie kunstwerken van mij (Wil van Lamoen) en van Hans de Raad. Ze zijn ontstaan vanuit een creatief proces net als de tuin.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen