09. Hortus Nijmegen, Victor Westhofflaan 22 (Google Maps: D’Almarasweg 22d)

311 keer bekeken

Hortus Nijmegen is de groene schatkamer van Nijmegen aan de rand van het univiersiteitsterrein. De Hortus vierde recent zijn 50e verjaardag en bestaat uit twee tuinen: de Botanische Tuin en de Theetuin.

● Siertuin
● Duurzame tuin
● Tuin met groenten en fruit
● Tuin met kunst

De openbare tuinen in het zuid-oosten van de stad liggen tussen het terrein van de Radboud Universiteit en de spoorlijn naar Venlo. Het gebied is een geliefde plek voor een wandeling, een pauze, een workshop of concert. Of zoek een bankje op om in alle rust te lezen, studeren of wat te mijmeren.

De Botanische Tuin met zijn slingerpaden is mooi in alle jaargetijden. Bijzonder aan de tuin zijn de afwisselende landschappen. Aan de buitenste rand staan vele typen bomen. Daarbinnen liggen graslanden, zeggemoerassen en heideveldjes. Ook is er het Alpinum, de heuvel met bergplanten, plus een prachtige waterval. Alle landschappen hebben hun eigen kleuren en geuren en trekken hun eigen insecten, vogels en andere dieren aan.


In de gecultiveerde Theetuin is veel rust en schoonheid te vinden. Naast de bloemenborders hebben we een kruidentuin, bijenkasten, een insectenhotel, Australische plantengedeelte, een schaduwtuin en kweekvelden. Het terras is een ideale plek om met uitzicht op de tuin te genieten van een kopje koffie of thee, een sapje en een lekkernij. Kom proeven en genieten van ons gevarieerde groen. Van harte welkom!

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen