08. Jan en Hermine Scholten, Parkzoom 11

301 keer bekeken

Onze tuin is ruim 20 jaar oud met een basis van rechte lijnen en strak geknipte hagen. Dat vormt een mooi contrast met een beplanting die een losse groeiwijze heeft. De voortuin en de achtertuin hebben elk hun eigen sfeer.

● Siertuin
● Duurzame tuin
● Tuin met groenten en fruit
● Tuin met kunst

Onze tuin is in 1999 aangelegd. De rechte lijnen en strak geknipte hagen in deze achtertuin worden versterkt door de ommuring. Tegen deze muren zijn diverse nutsgewassen gezet zoals kweepeer, vijg, zwarte moerbei en twee soorten peren. Deze zijn geleid in een kandelaberpalmet.

Tegen de muur van de garage staat de mooi witbloeiende roos Rosa ‘Guirlande d’Amour’. Verder naar achteren bevindt zich de kruidentuin, ingedeeld met haagjes van Ilex crenata. Centraal in het midden staat een zonnewijzer. De vasteplantenborder is op kleur gemaakt in de kleuren roze, lila, blauw en paars. Een aantal grijsbladige planten verzachten de kleuren. Centraal in het midden van de achtertuin ligt een vierkant siergazon ingebed in paden van Bradstone tegels. Tegen de achterkant van de garage staat een Engelse Royal Well muurkas, waarin diverse groentegewassen worden geteeld.

De voortuin is opgezet uit een combinatie van rozen, bodembedekkende vaste planten en kleinere heesters. Twee belangrijke solitairen, een zuiltaxus en de winterbloeiende Prunus subhirtella ‘Autumnalis’ zorgen hier voor de hoogte.

U bent van harte welkom!

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen