13. Piet Slegers en William Vogels, Albert Schweitzerlaan 139

295 keer bekeken

Onze voor- en achtertuin zijn nu 26 jaar oud en volwassen geworden. De voortuin is voor liefhebbers en daar groeien veel soorten op schrale weidegrond. In de achtertuin kom je in een rijk geheel van bomen, struiken, potplanten en bollen. De Steeneik en de Palm trekken de echte aandacht.

● Siertuin
● Duurzame tuin
 

De voortuin is een wildebloementuin met ruim 100 verschillende wilde, voornamelijk inheemse weideplanten. Dit gedeelte van de tuin is in mei/juni op zijn mooist. De weide wordt twee keer per jaar gemaaid en het maaisel wordt afgevoerd om de grond te verarmen. De voortuin heeft ook een verhoging met voornamelijk kalk- en droogteminners. Dit gedeelte van de tuin is meestal in april/mei op zijn mooist. Aan de zijkant van het huis is relatief weinig zon. Hier groeien in het vroege voorjaar veel voorjaarsbolletjes en later in het seizoen bosplanten en schaduwplanten. De hele voortuin is omgeven door een heggetje met inheemse boom- en struiksoorten.

De achtertuin is 10x15 meter en is het grootste gedeelte van het jaar een bloemenfestijn van voornamelijk vaste planten en bollen in allerlei soorten en maten. Bijzonder in de achtertuin zijn de steeneik en de palmboom, die allebei groot gegroeid zijn in de vele milde winters van de afgelopen jaren. De tuin heeft ook enkele heesters. Het verschil tussen hoger en lager niveau (wat in de winter en voorjaar beter te zien is) is met rode dakpannen gecreëerd. 
Het terras wordt ook gedeeltelijk bij de tuin betrokken. In het hele seizoen wisselen we af met bloeiende bollen in potten. We kweken die op in de garage en zetten ze op het terras als ze gaan bloeien. Dit zijn vooral voorjaarsbollen zoals tulpen en Narcissen en Mimosa's,  die ieder jaar in februari weer bloeien. In de zomer zijn het verschillende leliesoorten. In de herfst maken we plaats voor de Nerines, die regelmatig tot de Kerst bloemen geven.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen