14. Ivonne Zwart en Fons Marijnissen, Groenestraat 117

279 keer bekeken

Ons vooroorlogse huis heeft een diepe voortuin en een diepe achtertuin met elk hun eigen sfeer. Het prieel, waar we eigen kunst laten zien, en de oranjerie bepalen de sfeer in de achtertuin. De Euphorbia's zijn onze trots!

● Siertuin
● Tuin met kunst

In 1995 zijn wij in dit vooroorlogse huis komen wonen. Na een paar jaar hebben we de voor- en achtertuin “aangepakt”. Naast het hoofdpad in de voortuin, waar drie bloembakken staan, slingert er ook een gezellig paadje met aan beide kanten borders waar helleborus, camelia, ligularia, crocosmia, varens en een hortensia het aanzien bepalen. De achtertuin op het zuiden bestaat uit een plaatsje met rondom bloempotten en een gazon met aan weerszijden borders met planten, bomen en struiken. De Euphorbia’s zijn onze trots.

Achterin de tuin, naast het vijvertje, bevindt zich een prieel waar we zomers kunnen zitten. In het najaar wordt deze omgebouwd naar een gesloten en verwarmde orangerie. Tijdens de open dag tonen wij daar schilderwerkjes en etsen. De achtertuin heeft diverse andere zitplekjes.


Zowel de voor- als de achtertuin zijn voorzien van een automatisch bewateringssysteem.
Nieuwsgierig geworden? Kom dan gerust een kijkje nemen in onze stadstuin.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen