23. Centraal wonen, Opaalstraat 194

233 keer bekeken

In Hatert ligt een verscholen paradijsje, een oase van rust waar je even bij kunt komen. Een vijver, waar 's zomers de libellen komen drinken, vormt het hart van de tuin. Er zijn ook zitjes, een moestuin en kippetjes. We onderhouden alles gezamenlijk op een duurzame manier.

ā— Siertuin
ā— Duurzame tuin
ā— Tuin met groenten en fruit
 

Middenin de tuin is een vijver met een fonteinsteen, waar in de zomer de libellen komen drinken. Er zijn zithoekjes om over de tuin te kijken. En we hebben een bescheiden moestuin met een kasje, waar we dit jaar komkommer in gaan laten groeien. Er zijn ook wat kippetjes in een hoek van de tuin.

We werken hier iedere maandagochtend met een klein groepje buren samen in de tuin. Wanneer je hier woont dan is het vanzelfsprekend dat je een deel van je tijd besteed aan het gezamenlijk goed wonen hier.
We hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan, zo willen we dit voorjaar starten met een aantal regentonnen aan te schaffen, om daarmee de bloembakken te kunnen bevloeien. De groentes die van de moestuin af komen worden onder de buren verdeeld.
Vaak denk ik, als ik langs een woonwijk rijd, "wat jammer dat ieder zā€™n eigen tuin heeft, met een hek er omheen." Het is zoveel leuker om je buren in de gezamenlijke tuin tegen te komen en er iets moois van te maken, samen!

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen