27. De Warmoes, Griftdijk Noord 11

226 keer bekeken

De Warmoes is het laatste warmoezeniersbedrijf van het voormalige tuindersdorp Lent. Bij de Warmoes kan je ervaren hoe de Lentse warmoezeniers een grote diversiteit aan groenten, fruit en potplanten teelden. Warmoes is erfgoed in bedrijf!

● Siertuin
● Duurzame tuin
● Tuin met groenten en fruit

Bij de Warmoes kan je als bezoeker zien, proeven, voelen én ervaren hoe groenten en fruit groeit, wat in welk seizoen te oogsten is en hoe je de verschillende rassen oogst en bereidt. Er is een bloemenpluktuin, een ouderwetse bakkenplek, een kruidentuin en een grote hoogstamboomgaard met ruim 40 verschillende rassen. Er wordt nog steeds op historische wijze geteeld en bezoekers kunnen zelf een groot deel van de groenten en fruit oogsten. In het tuincafé serveren we verse taarten en lunchgerechten met de oogst uit de tuin. 

De voortuin van de voormalige tuinderswoning is in 2021 opnieuw aangelegd en aangeplant. Met de nieuwe inrichting hopen we bewoners van Nijmegen Noord en verder te inspireren tot het aanleggen van een groene onderhoudsvriendelijke tuin die aantrekkelijk is voor insecten.Gegevens: www.dewarmoes.nl. Open van woensdag tot en met zondag van 10-17 uur.      We verkopen zelf opgekweekte moes- en tuinplantjes, evenals biologische potgrond.

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen