30. Frieda van Dreven en Rikus van Ramshorst, Bekkersland 12

315 keer bekeken

Aantrekkelijk voor al wat leeft, zo moest onze tuin worden. Vogels, vlinders, bijen, vleermuizen en egeltjes, kippen, (katten), alles mag bij ons wonen of naar iets eetbaars zoeken. En aantrekkelijk voor mensen: het hele jaar door bloei, met bijzondere heesters (sneeuwklokjesboom), vruchtbomen, bloemen in allerlei kleuren en ruimte voor kunst. Veel eisen, maar als we na 13 jaar plannen, planten en wieden naar onze tuin kijken, is het aardig gelukt.

● Siertuin
● Duurzame tuin
● Tuin met groenten en fruit
● Tuin met kunst

De tuin is 2400 m2, dus genoeg ruimte om alle wensen te vervullen. Er hangen vogelnestkastjes, een vleermuiskastje, een bijenhotel en er zijn houtstapels voor egels. De voortuin met grassen en bamboe bloeit in paarsrood: zonnehoed, sierui en grootmoeders oorbellen. In de moestuin staan behalve groente, kruiden en zo’n zeven bessensoorten ook een vijg, kakiboom, nashipeer en jonge uiensoepbomen. Achter de schuur houden kippen toezicht op de aanleg van de nieuwe vijver.

Onder het dichtbegroeide berceau kun je romantisch wandelen, omringd door de zoete geuren van Toscaanse jasmijn en klimroos. De border in de boomgaard is verdeeld in drie vakken, voor roze, blauwe en gele bloemen. Een groot deel van het gazon maaien we slechts twee keer per jaar: de hoge wuivende grassen zijn leuk voor de insecten. Achterin is de zentuin met het yinyangsymbool van gras en heesters. Bij het prieel aan de rand van de vijver is een perfect zitje om te kijken naar de waterlelies en de kikkers.

Op de open dag exposeert Marion Peters haar bijzondere keramiek in de tuin.  De thee, ook uit eigen tuin, en koffie staan dan klaar!

 

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen