22. Buurtmoestuin Hof van Heden, naast Lourdeskerk, Hatertseweg 113

398 keer bekeken

Wij zijn een sociale buurtmoestuin, onder de vleugels van de Lourdeskerk aan de Hatertseweg in Nijmegen. Met zo’n 18 vrijwilligers gaan we het zevende seizoen in. Midden in de stad proberen we van dit stukje grond een kweekplaats van groente en rust te maken. Dat doen we zoveel mogelijk biologisch.

● Tuin met groenten en fruit
 

Bloemen en bijen gedijen ook goed in de Hof van Heden. Verder maken we produkten zoals jam van onze oogst.

Waarom doen we mee met De Open Tuinendag? We willen graag meer mensen kennis laten maken met dit mooie, vrij onbekende stukje Nijmegen door mensen uit te nodigen om een kijkje te nemen of wat van onze produkten te kopen. 

We zijn een sociale buurttuin. We streven ernaar om de opbrengst van de tuin grotendeels ten goede te laten komen aan anderen. We hebben het dan over koffie, lunches of maaltijden voor buurtbewoners die graag samen eten of voor wie het goed is dat ze er eens uit komen.  

De tuin zorgt ook voor verbinding in de buurt, bijvoorbeeld door de schooltuintjes van Basisschool de Akker op ons terrein waardoor de leerlingen elke week bij ons komen tuinieren. 

Daarnaast doen we mee aan NLdoet en willen we ook andere kansen grijpen om een ontmoetingspunt in de buurt te worden/zijn.

Wat onze tuin zo mooi maakt is de rustige, beschutte plek, naast de monumentale Lourdeskerk en achter de Lourdesgrot in combinatie met het sociale karakter van de Hof.

Kijk voor aktuele berichten op Facebook Hof van Heden Nijmegen.

 

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen