33. Alfred en Jolande, Aragonstraat 20 Lent

267 keer bekeken

Welkom in onze Waalsprongtuin met Betuws fruit, een moestuin en verschillende zitjes. Door het hoekhuis plooit de tuin zich in verschillende richtingen, net als de schorspaadjes. Door de moestuin aan de stoep kunnen gezinnen met kinderen meegenieten van bessen, fruit en onze katten.

  • Siertuin
  • Duurzame tuin
  • Tuin met groenten en fruit

We hebben onze tuin laten ontwerpen met ronde vormen en insecten- en bijenvriendelijke planten en hebben hem aangelegd met zoveel mogelijk gebruikte materialen. De paden verbinden alle delen met elkaar en zijn van boomschors.

De tuin is nu zeven jaar oud en inmiddels begint de zwarte moerbei met zijn dakvorm z'n sfeer aan de achtertuin te geven. Ook de druiven, de siergrassen aan de noordkant en de meidoorn doen het uitstekend. Aan de zuidkant hebben we afgelopen jaar het nodige nieuw aangeplant, omdat veel plantjes daar door de warmte het loodje legden. In dit deel van de tuin hebben we ons terras én een klein zitje voor de avondzon. Vooral in de winter genieten wij van de vele vogels daar. We voeren die vanalles.

Aan de westkant ligt tussen het huis en de stoep een lang, smal moestuintje. Vast staan daar frambozen, rode en witte bessen en Notarisappel. In de resterende ruimte zaaien we elk jaar weer andere groeten en kruiden. Met zo min mogelijk spitten en natuurlijke bestrijding van insecten. Zo kopen we larven van lieveheersbeestjes om de luizen in de appelbomen op te eten.

Aan de noordkant hebben we vooral schaduwminnende planten gekozen, zoals grassen, helleborus en herfstanemoon. Een oosters beeld steekt in juni nog net zijn hoofd boven het siergras uit!    

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen