20. Kinderboerderij de Goffert, Slotemaker de Bruineweg 268

204 keer bekeken

Onze groente- en bloementuin ligt midden op het terrein van kinderboerderij De Goffert, aan de rand van het mooie Goffertpark. Met medewerkers van de Driestroom en buurtbewoners werken wij met veel plezier in deze tuin.

  • Duurzame tuin
  • Tuin met groenten en fruit

We werken op een zo natuurvriendelijk mogelijke manier. Dus geen gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen en zoveel mogelijk met biologische zaden.

Drie jaar geleden is het oppervlak van de groentetuin verdubbeld en is de bloemenpluktuin erbij gekomen. Een combinatie van vaste planten en eenjarigen. We zaaien elk jaar opnieuw en in het najaar vangen we de zaden op voor het volgende jaar.

Ook proberen we steeds een veelzijdige combinatie te maken: bloemen tussen de groenten, planten en bloemen voor de sier, een kruidengedeelte en een wormenhotel voor de compost. De glazen tuinkas en de tunnelkas zijn een mooie aanvulling op de tuin, waardoor we de seizoenen kunnen rekken. De tuin gaat u binnen via het prieeltje.

Onlangs hebben we ook de ontmoetingsruimte in het hoofdgebouw van de boerderij vernieuwd. We bieden nu een fijne ruimte waar de buurt samen kan komen en je terecht kunt voor een goede kop koffie, thee en meer lekkers. Elkaar ontmoeten, samen genieten van de natuur en het buiten zijn, creatief bezig zijn: dat alles bouwen we in 2024 steeds verder uit.

Op de Open Tuinendag kunt u daar alvast van proeven. Onze ontmoetingsruimte en het buitenterras zijn geopend voor koffie, thee, taart en meer lekkers.

Wees welkom!

Afbeeldingen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen