Het was een frisse, gezellige tuinendag

Editie 24 zit erop. Veel bezoekers fietsten door de stad om de Nijmeegse open tuinen te bezoeken. Mooie gesprekken, over bijzondere plantensoorten, buurtgevoel en klimaatverandering bijvoorbeeld. En natuurlijk werd de dagelijkse frustratie over de allesetende slakken besproken!

De bezoekers hadden hun route voorbereid met de folder of met deze site. De tuiniers pakten flink uit met 'aandachttrekkers' bij de ingang van hun tuin aan de straat. En vanuit de tuinen die voor het eerst meededen, waren de eerste ervaringen met mensen over de vloer positief!

Nog even het idee: tientallen Nijmegenaren stellen hun tuin open voor jou. Omdat ze hun plezier willen delen of een onbekend hoekje in Nijmegen willen laten zien. Dit jaar hadden we veel nieuwe tuinen, ook een aantal van woongroepen en buurtbewoners.  Zoals Hof van Heden (Hatertseweg), Ecodorp Zuiderveld en natuurtuin de Goffert

Wil je volgend jaar jouw tuin openstellen? Dat kan! Gebruik dan de knop hiernaast en vul je gegevens in. We nemen dan contact met je op.

Veel plezier met de open tuinen van Groei en Bloei komend weekend en tot ziens!


Alfred en Paul

Doe jij ook mee in 2025?

Wil jij met je eigen tuin meedoen? Stuur ons vast een bericht voor de editie van 2025!

Meedoen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

Deelnemende tuinen  

 

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"40","orderBy":"contentPage_title ASC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"256132"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showUserMemo":false,"showDate":false,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":true,"carouselAutoPlay":true,"carouselDelay":"6000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

33
deelnemende tuinen

2500
bezoekers

50-200
bezoekers per tuin

24e
editie

 
Cookie-instellingen